We zijn weer terug in Quintã, na alle regen is het nog groen maar vanaf een afstandje zie je ook de verdorring alweer toeslaan. We genieten erg van wonen en ook werken in de Algarve. Maar in de winter zitten we veel binnen in een afgesloten ruimte zonder ramen, donker. Dat is jammer als je zo'n mooi plekje hebt gevonden. Dus Jimmy gevraagd eens mee te denken over een nieuw kantoor. We hadden nog twee lege garages tenslotte.... Hier moeten we het open maken, denkt Jimmy... Als we nou eens... een garage half afbreken en in de tweede garage de wand open maken. Dan hebben we zicht op het mooiste stuk van de vallei... Klopt! ✅ Het voelt wat krap aan als we de mannen zo zien zitten maar dat komt ook door de afschuining naar links, dat moet de andere kant op: Het dak ging er af ;-) Materialen werden weer aangevoerd... Hier afzagen dan maar? Voor je het weet heb je een prachtig terras... Nou de binnenkant van de andere garage nog... De mannen gingen aan de slag in maart, en het bego...
Deze zondag wilden we eens kijken of we achter ons huis nog konden wandelen, nou, dat werd één van de mooiste paden die we in de regio gelopen hebben... Want je gaat steil de bergen in. Op naar Barranco do Velho, een bergdorpje hier boven met koffie en taart ;-). Ik pikte de tracking pas wat later op, maar dit is het idee. We kwamen nog een aardige tijd de letters van JV tegen, nummer 1 wat zoveel zegt dat hij hier huis/land eigenaar nummer 1 was, de eerste bewoner van Quintã. De 'Gazeta da Quintã' van mr. Cavaco vertelde ons bovendien dat deze José Viegas is geboren op 4 maart 1879, ook Pieter's verjaardag. Hij is bijna tachtig jaar geworden dus de grond hier is gezond! Hij was de eerste bewoner/boer van het dorp en daarmee de grondlegger van Quintã, ons huis/boerderijtje is dan ook van begin vorige eeuw... Natuurlijk liepen we weer door prachtige kurkeikenbossen Met niet al te ver van huis, een authentieke bron, diep verstopt in de vallei Deze emmers hingen in het rad en ...
Ondanks de droge zomer dragen de olijfbomen een mooie oogst Met hulp van Robbert proberen we al iets uit, olijven op zout water voor 3-6 weken, elke week verversen (10% zout) Maar de boom is overvol, de familie van Ti Isabelinha, Antonia, Sergio en Catia vroegen of ze de olijven konden 'plukken' (onderweg zien we ze met stokken slaan en in een net opvangen maar hier ging het heel gemoedelijk, plukkend, vast beter voor de oude boom!) Vonden we natuurlijk super leuk!! Ondertussen bood Sergio ook nog aan de boom voor ons te snoeien, superfijn want we weten nog niet precies wat we doen moeten :-) Antonia sorteert alvast de mooiste eruit en we kregen een schaal vol om het op 'hun manier' te doen, olijven insnijden of met een steen kapot smashen, dan op water al dan niet met zout, wekelijks verversen en na een week of zes knoflook en oregano toevoegen. Deze boom heeft drie grote zakken olijven opgeleverd: De familie brengt het naar een cooperativa waar er olijfolie van word...
Reacties
Een reactie posten