Olijvenoogst bij Casa ti Isabelinha

 Ondanks de droge zomer dragen de olijfbomen een mooie oogst


Met hulp van Robbert proberen we al iets uit, olijven op zout water voor 3-6 weken, elke week verversen (10% zout)


Maar de boom is overvol, de familie van Ti Isabelinha, Antonia, Sergio en Catia vroegen of ze de olijven konden 'plukken' (onderweg zien we ze met stokken slaan en in een net opvangen maar hier ging het heel gemoedelijk, plukkend, vast beter voor de oude boom!)


Vonden we natuurlijk super leuk!!



Ondertussen bood Sergio ook nog aan de boom voor ons te snoeien, superfijn want we weten nog niet precies wat we doen moeten :-)


Antonia sorteert alvast de mooiste eruit en we kregen een schaal vol om het op 'hun manier' te doen, olijven insnijden of met een steen kapot smashen, dan op water al dan niet met zout, wekelijks verversen en na een week of zes knoflook en oregano toevoegen. 



Deze boom heeft drie grote zakken olijven opgeleverd:



De familie brengt het naar een cooperativa waar er olijfolie van wordt gemaakt. We krijgen een fles, nou dat is natuurlijk superleuk, olijfolie van eigen land. Heel blij met de lokale hulp en alle info die we krijgen van deze lieve familie!





Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Zomer in Casa ti Isabelinha

En daar was licht... en bezoek...